top of page

Wat is Flow - en wat is no-Flow?

Bijgewerkt op: 7 aug. 2023


voor inspiratiemail

Flow is de naam van mijn nieuwe boek In dit artikel vertel ik je graag meer over deze bijzondere en veelzijdige term. Want flow kent vele gezichten: van een staat van bewustzijn en een manier om liefde te uiten tot een gevoelsniveau om het leven te leiden dat je diep van binnen graag wilt. Lees je mee?

1) ‘In een flow zijn’

De bekendste betekenis van flow is een staat van bewustzijn waarin iemand helemaal opgaat in zijn of haar bezigheden. Je bent bezig met een activiteit waar je veel energie van krijgt en waarin je jezelf helemaal verliest. Je kijkt op de klok en opeens is er een paar uur verstreken. Zonder dat je het doorhad. Ken je dat? Dat gevoel noemen we flow of ‘in een flow zijn’ en werd geïntroduceerd door de Amerikaanse psycholoog Mihály Csíkszentmihály.

2) ‘Flow hebben met iemand’

Jongeren gebruiken de term flow tegenwoordig op een andere manier. ‘Flow hebben met iemand’ betekent dat je iemand leuk vindt en dat diegene jou ook leuk vindt. Wat we vroeger gewoon ‘verkering’ noemden dus eigenlijk 😉

3) Flow in muziek Ook in de muziek kennen we het woord flow. De manier waarop een rapper speelt met ritme, woordkeuze, intonatie en snelheid noemen we ook wel zijn of haar flow. Samen met de daadwerkelijke inhoud van de tekst geeft flow een gevoel mee aan de luisteraar.

4) Flow als gevoelsniveau Maar wat bedoel ik wanneer ik over Flow praat? Letterlijk betekent Flow ‘doorstroom’. Op gevoelsniveau betekent Flow dat je open staat voor de gevoelens die door je heen stromen. Je handelt in harmonie met je verlangen en laat je niet afleiden of tegenhouden. Wanneer je Flow ervaart ben je scheppend bezig. Je creëert het leven dat je wil en handelt vanuit het vertrouwen op overvloed. Je bent ontspannen, merkt dat het leven meezit en dat dingen vanzelf en gemakkelijk gaan.

No-Flow

Wanneer je geen Flow ervaart, ben je beperkend bezig. Je creëert niet wat je wil, maar handelt vanuit angst en onzekerheid. Dat is geen fijn gevoelsniveau en zal je maar weinig opleveren. Letterlijk betekent No-Flow ‘geen doorstoom’ en dat is het ook: je bent afgesloten voor de gevoelens die je ervaart. Je merkt ze wel op, maar geeft er geen gehoor aan. Dit leidt tot frustratie, onvrede, afkeer en andere negatieve gevoelens. . Leren naar je gevoelens te luisteren

Je hebt alle tools in huis om het leven te creëren dat je werkelijk wilt leiden. Door naar je gevoelens te luisteren en je verlangen als motivatie in te zetten, stuur je je gedachten naar het leven dat je wilt. Je voelt je goed, je handelt in overeenstemming met je verlangens en je leven kan niet anders dan je beantwoorden met gelijke energie: je ontvangt wat je wil! In dit boek leer je hoe je het leven kunt creëren vanuit je bron. Wanneer je naar je gevoelens leert te luisteren en je over durft te geven aan je diepste drijfveren is het mogelijk om een leven te creëren dat zowel inspirerend als vervullend is en waarin je zelf een bron van overvloed wordt.

Let’s Flow!
14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page