top of page

Vraag & antwoord  over "De Verschuiving"

Wanneer start dit traject?

Je kunt op elk gewenst moment starten. Zodra je betaling is bevestigd ontvang je de inloggegevens van de online leden omgeving en kun je meteen beginnen.

is het de bedoeling dat ik eerst het boek: "Je bent Vrij" lees?

Dit programma is voortgekomen vanuit mijn wens om mensen persoonlijk en stap voor stap te begeleiden bij hun eigen ontwaak proces. Mijn boek Je bent vrij staat aan de basis hiervan en het online programma is hierop het logische en vooral praktische vervolg. Het kán daarom fijn zijn om het boek erbij te hebben, maar het is absoluut géén voorwaarde. Ik geef je meer dan voldoende tekst en uitleg om je bezig te houden.

Hoeveel tijd ben ik gemiddeld kwijt per les / per dag?

Dat ligt eigenlijk aan jou. Wat ben je van plan met de lessen te doen? Neem je het ter kennisgeving aan? Of ga je er actief mee aan slag? In het laatste geval wordt het onderdeel van je leven. Dan voelt het niet als 'bezig zijn' met een studie, want je past het toe op levenssituaties die zich vanzelf aandienen. Je bepaalt overigens helemaal zelf het tempo waarmee je door de lessen heen gaat. Je kunt altijd een pauze inlassen. Uiteindelijk heeft de materie ook zijn eigen tijd nodig om in je systeem te kunnen integreren. Wees daarmee geduldig en geef het de tijd die het nodig heeft.

Zit dit programma mijn andere cursus (of kennis) niet in de weg?

Mijn programma is uniek en kent zover als ik weet geen gelijke. De manier waarop ik begeleid is namelijk niet theoretisch maar praktisch en toepasbaar. Ik leer je wezenlijk niets anders dan hoe je jezelf ECHT kan leren kennen via unieke (door mij persoonlijk ontwikkelde) zelf-onderzoeksvragen en oefeningen. Dus weinig harde theorie, maar gewoon steeds een (nieuwe, andere) weg naar binnen vinden. Wanneer je mijn programma niet als theorie of kennis aanneemt, maar als ‘beweging naar binnen’ zal het niets tegenspreken omdat het je hart zal openen. En je hart spreekt jou nooit tegen. Mensen die het programma aanvangen vanuit de intentie nóg meer kennis te kunnen verzamelen (dan ze al hebben), raken verzand in alle verschillende waarheden die ze tot zich willen nemen. Al die verschillende 'waarheden' zullen elkaar gevoelsmatig tegen gaan spreken. Mijn programma is hier niet op ingericht. Ik leer je juist om niets te hoeven begrijpen, geen kennis te verzamelen, maar puur naar binnen te keren met de juiste vragen en oefeningen en kijken wat zich vervolgens spontaan en moeiteloos in je ontvouwt. Dát is de waarheid die je wil volgen. Dát is de weg van jouw bewustzijn!

Wat is het verschil tussen dit programma en het programma De Verbinding?

De twee programma’s zijn heel verschillend en er zit dus geen overlap in.
De Verschuiving is erop gericht om je innerlijke houding ten opzichte van de wereld om je heen te openen. Het verruimt je blik en maakt je beschikbaar om alles te voelen zoals het tot je komt. Je leert je weerstand neer te leggen. Dit programma is 'for life' en daarom ideaal om steeds op te kunnen terugvallen wanneer je voelt dat je uit balans bent geraakt. Het zal je weer terug naar binnen brengen en je weer op je eigen bron laten afstemmen. Wanneer je afgestemd bent op je eigen bron, dan kun je (pas echt) open staan voor de wereld om je heen (want jij bent dat).
Het traject van De Verbinding gaat weer een stuk verder. Hierin leren we hoe we onze energie bewust kunnen inzetten om het leven te creëren dat ons blij maakt: Je leert alle facetten van bewuste creatie. Dit is echt een enorm uitgebreid programma, ook weer met een duidelijke route.
Dus: De Verschuiving is er om te ontwaken en je vrijheid te vinden in elke situatie en elke ervaring. De Verbinding is er om de regie over je leven in eigen handen te nemen, je diepere drijfveren te volgen én waar te maken. De meeste mensen volgen eerst De Verschuiving en daarna De Verbinding en dit is een vrij logische volgorde.

Zit jouw vraag er niet tussen? Stel je vraag via het Contact Formulier!

bottom of page